Fall 2006

Bleach The Movie 1 : Memories Of Nobody

Studio Pierrot
1 episodes · Movie Telah Tamat 劇場版
7.44

Apabila kehidupan berakhir, jiwanya pergi ke tempat peristirahatan terakhirnya yang dikenali sebagai Soul Society. Walau bagaimanapun, jika jiwa dibiarkan mengembara di dunia manusia terlalu lama, ia akhirnya bertukar menjadi “Kosong” rosak yang memakan jiwa lain. Dalam kes sedemikian, roh yang dipanggil “Penuai Jiwa” diperlukan untuk menghapuskan Hollow dan membimbing jiwa yang hilang ke Soul Society.

Ichigo Kurosaki dan Rukia Kuchiki ialah dua Soul Reaper yang biasa berhadapan dengan Hollow yang muncul di Bandar Karakura. Tetapi apabila mereka menghadapi “Blanks” yang bermusuhan—jiwa yang tidak mempunyai ingatan dan kebal terhadap “pengebumian jiwa” yang digunakan oleh Reapers—mereka dilemparkan untuk satu gelung. Senna, rakan Reaper yang tidak dikenali oleh Ichigo atau Rukia, datang untuk menyelamatkan mereka dan berjaya menangkis Blanks. Misteri semakin mendalam apabila fatamorgana dunia manusia tiba-tiba muncul di Soul Society. Apakah sebab di sebalik fenomena aneh itu, dan bagaimana ia berkaitan dengan Senna, yang mengelak sebarang soalan tentang identitinya?

Death Note

Madhouse
37 episodes · Siri Telah Tamat DN, デスノート
8.62

Kisah pelajar sekolah menengah terbaik di Jepun bernama Light Yagami yang menemui Death Note, sebuah buku nota kematian, di mana nama yang tertulis pada buku itu, akan mengalami kematian. Death Note adalah milik shinigami (dewa kematian) bernama Ryuk. Light merasakan dunia ini telah busuk kerana dipenuhi dengan manusia yang tidak berguna (penjenayah), jadi Light memutuskan untuk membunuh penjenayah dengan menulis nama penjenayah itu di dalam Death Note.

Dia akhirnya terkenal dan mendapat julukan KIRA (Kira diambil daripada perkataan Inggeris Killer). KIRA dikenali sebagai penjahat dan juga hero, kerana dia membunuh tetapi yang dibunuhnya adalah penjenayah. Tindakan Light menarik perhatian dunia terutamanya detektif (fiksyen) paling terkenal di dunia, L. L menawarkan bantuan kepada polis Jepun dalam menangkap Kira. Pengembaraan L untuk mencari KIRA bermula.