Fall 2014

Akatsuki no Yona

Pierrot
24 episodes · Siri Telah Tamat Yona of the Dawn, Yona di Waktu Fajar
8.03

Kerajaan Kouka dianugerahi dengan seorang puteri cantik berkeperibadian suci seakan-akan kanak-kanak, lalu memikat hati semua yang bersua dengannya. Diberi nama Yona, dia dibesarkan terpelihara di dalam istana diraja dan terlindung daripada sebarang bahaya yang mampu menimpanya. Namun begitu, setiap perkara yang indah pasti akan bertemu pengakhiran.

Dunia Yona yang sempurna runtuh apabila tindakan pengkhianatan yang kejam mengancam untuk menghapuskan semua yang disayangi Yona, termasuklah hak kelahirannya sebagai puteri Kouka. Selain rakan zaman kanak-kanak dan pengawal peribadinya Son Hak, Yona kehilangan orang yang boleh dipercayai dan terpaksa melarikan diri daripada istana. Dalam menghadapi dugaan untuk hidup di dalam hutan liar seraya diburu, Yona menyedari bahawa kerajaannya bukan lagi tempat selamat seperti dahulu.

Bebas daripada belenggu kejahilan, Yona bertekad untuk melakukan segala yang terdaya untuk menjadi kuat secukupnya supaya mampu menghancurkan musuhnya. Bersama Hak di sisi, dia harus mengumpulkan tinggalan-tinggalan legenda purba yang mungkin menjadi kunci untuk menuntut semula kerajaan Kouka daripada mereka yang bersubahat untuk merampas kerajaan milik Yona daripadanya.

Amagi Brilliant Park

Kyoto Animation
12 episodes · Siri Telah Tamat Amagi Brilliant Park, Amaburi, 甘城ブリリアントパーク
7.46

Kanie terpaksa menerima permintaan seorang gadis misteri untuk datang ke taman hiburan. Apabila dia tiba di tempat yang dijanjikan, dia terkejut kerana gadis itu membawanya ke Amagi Brilliant Park, taman hiburan paling mengecewakan di Jepun. Apa yang lebih memeranjatkan, dia tiba-tiba diamanahkan menjadi ketua untuk memastikan Amagi Brilliant Park tidak terjatuh ke dalam muflis.

Nanatsu no Taizai

A-1 Pictures
24 episodes · Siri Telah Tamat The Seven Deadly Sins, Nanatsu no Taizai, 七つの大罪
7.76

In a world similar to the European Middle Ages, the feared yet revered Holy Knights of Britannia use immensely powerful magic to protect the region of Britannia and its kingdoms. However, a small subset of the Knights supposedly betrayed their homeland and turned their blades against their comrades in an attempt to overthrow the ruler of Liones. They were defeated by the Holy Knights, but rumors continued to persist that these legendary knights, called the "Seven Deadly Sins," were still alive. Ten years later, the Holy Knights themselves staged a coup d’état, and thus became the new, tyrannical rulers of the Kingdom of Liones.

Based on the best-selling manga series of the same name, Nanatsu no Taizai follows the adventures of Elizabeth, the third princess of the Kingdom of Liones, and her search for the Seven Deadly Sins. With their help, she endeavors to not only take back her kingdom from the Holy Knights, but to also seek justice in an unjust world.

[Written by MAL Rewrite]

Shigatsu wa Kimi no Uso

A-1 Pictures
22 episodes · Siri Telah Tamat Your Lie in April, Kimiuso, 四月は君の嘘
8.65

Arima Kousei, seorang kanak-kanak yang mempunyai kebolehan luar biasa bermain piano. Dia mendominasi dalam setiap pertandingan dan menjadi terkenal di kalangan pemuzik kanak-kanak. Tetapi sejak kematian ibunya yang juga tenaga pengajarnya, mentalitinya hancur berkecai. Akibatnya, dia tidak dapat mendengar lagi bunyi piano walaupun pendengarannya baik.

Selama dua tahun Kousei tidak menyentuh piano dan menjalani kehidupan biasa tanpa sebarang warna, sehingga suatu hari seorang gadis mengubah segala-galanya. Miyazono Kaori, pemain biola gadis cantik yang bermain biola dengan bebas seperti personalitinya. Kaori membantu Kousei kembali ke dunia muzik dan menunjukkan bahawa muzik adalah percuma, tidak seperti masa lalu Kousei, yang tegar.

Shingeki No Bahamut : Genesis

MAPPA
24 episodes · Siri Telah Tamat 神撃のバハムート GENESIS
7.64

Beribu-ribu tahun yang lalu, naga purba Bahamut mendatangkan malapetaka ke atas tanah Mistarcia, sebuah dunia di mana kedua-dua tuhan dan syaitan tinggal di kalangan manusia. Bekerjasama untuk menghalang kemusnahan dunia, dewa-dewa saingan hampir tidak berjaya menutup Bahamut, bersetuju untuk membahagikan kunci antara mereka supaya naga itu akan kekal dipenjarakan selama-lamanya.

Dengan dunia yang selamat daripada kemusnahan Bahamut, ia adalah perniagaan seperti biasa untuk pemburu hadiah seperti Favaro Leone. Menjalani gaya hidup yang santai dan mementingkan diri sendiri, Favaro yang amoral meneruskan kerjanya sambil melarikan diri dari pemburu anugerah Kaisar Lidfard, seorang lelaki soleh yang bersumpah membalas dendam terhadap Favaro. Bagaimanapun, kehidupan Favaro yang riang dilemparkan ke dalam huru-hara apabila dia bertemu dengan Amira, seorang wanita misteri yang memegang separuh daripada kunci keamanan dunia yang rapuh.

Shingeki no Bahamut: Genesis mengisahkan tentang sekumpulan pahlawan yang tidak mungkin terperangkap di tengah-tengah pertembungan epik antara tuhan dan syaitan, terpaksa mengukir jalan mereka sendiri dalam menghadapi ribut yang akan berlaku.

Trinity Seven

Seven Arcs Pictures
12 episodes · Siri Telah Tamat Trinity Seven, トリニティセブン
7.08

Kehidupan biasa Arata Kasuna berubah apabila peristiwa ajaib yang dikenali sebagai “Fenomena Kemusnahan” memusnahkan bandar yang didiaminya. Selepas mendapat Grimoire dan pertemuannya dengan ahli sihir, dia memutuskan untuk menyertai Akademi Bible Diraja, rumah kepada tujuh ahli sihir yang cantik dan hebat yang dikenali sebagai Trinity Seven.