Summer 2022

Anime Supremacy! (2022)

? episodes · Live Action Telah Tamat
7.8

Filem ini berlatarkan pesaingan kompetitif dalam pembuatan animasi. Mereka yang terlibat dalam bidang ini bertungkus-lumus untuk mendapatkan pangkat “haken”, yang diberikan kepada pengarah atas hasil animasi yang popular.

Saito Hitomi sedang membuat pembikinan anime pertamanya sebagai seorang pengarah. Dia dan rakan sekerjanya berdepan pelbagai masalah semasa pembuatan filem animenya. Tatkala itu, seorang lagi pengarah yang bernama Ouji Chiharu yang mempunyai hasil keluaran yang terkenal sebelum ini, berganding bahu dengan penerbit, Arashina Kayako untuk membuat filem animasi pertamanya selepas keluaran terakhirnya pada lapan tahun lalu. Kebetulan pula, Saito Hitomi dan Ouji Chiharu bakal menerbitkan filem keluarannya pada tarikh yang sama. Siapakah yang bakal mendapat pangkat “haken” tersebut?

Black Summoner

Satelight
12 episodes · Siri Telah Tamat 黒の召喚士
7.17

Bangun di tempat baru yang aneh tanpa ingatan tentang kehidupan masa lalu, Kelvin belajar bahawa dia menjauhkan diri dari kenangan itu sebagai pertukaran untuk kebolehan baru yang kuat semasa transmigrasi baru -baru ini. Menuju ke dunia baru sebagai pemanggil -dengan pengikut pertamanya menjadi dewi yang membawanya! -Kelvin memulakan kehidupan barunya sebagai pengembara, dan tidak lama sebelum dia mendapati pelupusan tersembunyinya .

Dari ksatria hitam dari istana kuno roh -roh jahat ke syaitan di dalam gua tersembunyi orang bijak, dia bersemangat dalam memerangi satu musuh yang hebat. Sertailah pengembara yang berkuasa ini dalam saga yang menggembirakan dan epik ketika dia dan sekutunya mengukir ke dalam sejarah sejarah

DanMachi 4th Season

J.C.Staff
Unknown episodes · Siri Telah Tamat Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? IV, DanMachi 4th Season, Is It Wrong That I Want to Meet You in a Dungeon 4th Season, ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうかⅣ 新章 迷宮篇
7.81

Pengembara gagah berani, Bell Cranel naik level lagi. Tapi dia masih belum boleh berpuas hati dengan kejayaannya. Perjalanan Familia Hestia masih jauh untuk berdiri sama tinggi dengan Familia lain di Orario— tapi sebelum Bell memulakan misi seterusnya, laporan tentang pembunuhan kejam menggegarkan komuniti pengembara! Salah satu sekutu rapat Bell dituduh melakukan jenayah yang mengerikan itu, dan terpulang kepada Bell dan rakan-rakannya untuk membersihkan nama mereka seterusnya mendedahkan plot jahat yang berlaku di dungeon yang lebih dalam.

(Sumber: Sentai Filmworks)

Engage Kiss

A-1 Pictures, A1
13 episodes · Siri Telah Tamat Engage Kiss
7.38

Kisah ini mengikuti seorang lelaki muda bernama Shu Ogata, pemilik PMC sedemikian, walaupun syarikatnya kecil dan sering kekurangan wang. Watak utama yang lain ialah Kisara, syaitan yang dikontrak Shu dan membantu dalam membasmi syaitan lain, dan Ayano Yugiri, bekas kekasih Shu dan seorang pekerja di PMC utama yang Shu pernah bekerja di

Hataraku Maou-sama!!

Studio 3Hz
12 episodes · Siri Telah Tamat The Devil is a Part-Timer! Season 2, The Devil is a Part-Timer! 2nd Season, The Devil is a Part-Timer!!, はたらく魔王さま!!
7.80

Hataraku Maou-sama! Musim Ke-2

Iblis dan Hero merupakan musuh ketat yang sangat kuat di Ente Isla. Tapi di Tokyo, Sadao Maou dan Emi Yusa bekerja keras seperti manusia biasa. Mereka menghabiskan hari-hari di Jepun mengharungi ekonomi yang bergelora bersama kru Istana Iblis dan seorang pelajar sekolah, Chiho.

Tapi, suatu hari seorang budak kecil muncul dan menimbulkan kekecohan di Istana Iblis. Selain perlu memikirkan masalah budak itu, mereka juga terus menerima kunjungan dari Ente Isla, dan bekerja untuk membayar sewa.

Isekai Ojisan

AtelierPontdarc
13 episodes · Siri Telah Tamat Isekai Uncle, Ojisan in Another World, Uncle from Another World, 異世界おじさん
7.85

Bapa saudara Takafum yang koma selama 17 tahun tiba-tiba sedar seperti mayat yang bangkit dari kubur. Tak lama kemudian, Takafumi dapat tahu dua perkara pelik: Bapa saudaranya sangat obses dengan permainan video, dan dia berada di dunia lain sepanjang tempoh koma! Kini, Takafumi bukan saja perlu tinggal sebumbung dengan bapa saudaranya yang luar biasa itu, dia juga perlu mengajarnya sejarah selama dua dekad— telefon pintar, internet berkelajuan tinggi, anime moden…dan kesudahan tragis perang konsol 90-an!

(Sumber: Yen Press)

Jashin-chan Dropkick X

Nomad
12 episodes · Siri Telah Tamat Dropkick On My Devil!! X, Jashin-chan Dropkick 3rd Season, Dropkick On My Devil!! 3rd Season, 邪神ちゃんドロップキックX
7.57

Musim Ketiga Jashin-chan Dropkick.

Kumichou Musume to Sewagakari

feel., Gaina
Unknown episodes · Siri Telah Tamat The Yakuza's Guide to Babysitting, 組長娘と世話係
7.69

Tooru Kirishima dikenali sebagai syaitan geng yakuza Sakuragi yang menyelesaikan semua masalah dengan keganasan. Pada suatu hari, dia digelar ketua kumpulan Sakuragi dan diberi tugas menjaga anak perempuan tunggalnya, Yaeka.

Bermulalah kisah lucu dan menyentuh perasaan seorang yakuza yang tiba-tiba terpaksa menjadi pengasuh.

Overlord IV

Madhouse
13 episodes · Siri Telah Tamat Overlord IV, オーバーロード IV
8.13

Musim keempat anime Overlord.

Ains yang baru mengasaskan Kerajaan Penyihir mempunyai rancangan besar untuk negaranya, tapi begitu juga dengan musuhnya. Musuh abadi Dwarf iaitu puak separuh manusia Quagoa yang duduk jauh di kawasan pergunungan Azerlisia berhimpun dan bersiap untuk menyerang. Lebih memburukkan keadaan, negara-negara lain berpakat untuk menggulingkan raja undead! Adakah visinya akan menjadi kenyataan? Agak berat, walaupun untuk makhluk dengan kuasa tanpa had.

RWBY: Hyousetsu Teikoku

Shaft
12 episodes · Siri Telah Tamat RWBY: Ice Queendom, RWBY 氷雪帝国
7.27

Ini adalah dunia di mana sains dan sihir wujud bersama. Mereka yang mendiaminya adalah manusia, haiwan, bintang-man dan raksasa yang dipanggil Grimm. Manusia terancam dengan kewujudan Grimm. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada peranan Hunter, keamanan dunia masih dikekalkan.

Ruby membentuk “Team RWBY” dengan Weiss, Blake, dan adiknya. Mereka bertemu di sekolah latihan Hunter, Beacon Academy. Ancaman baru yang tidak pernah dihadapi menghampiri Hunter baru yang sedang belajar.

Tensei Kenjya no Isekai Life

REVOROOT
12 episodes · Siri Telah Tamat 転生賢者の異世界ライフ ~第二の職業を得て、世界最強になりました~
6.81

Yuuji Sano, seorang pekerja syarikat kulit hitam, dipanggil ke dunia lain sambil menyelesaikan kerjanya di rumah. Profesionnya di dunia lain, Monster Tamer, dianggap sebagai pekerjaan yang menyukarkan untuk menjadi pengembara. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada beberapa lendir yang dia temui, yang membaca beberapa buku ajaib, dia mendapat kuasa ajaib dan profesion kedua, Sage. Yuuji memperoleh kuasa yang luar biasa, tetapi adakah dia sedar akan kekuatannya? Membuta tuli menjadi tiada tandingan dan terkuat di dunia!

Utawarerumono: Futari no Hakuoro

White Fox
28 episodes · Siri Telah Tamat Utawarerumono: Mask of Truth, Utawarerumono 3, うたわれるもの 二人の白皇
7.28

Selepas peristiwa Topeng Penipuan, Kerajaan Yamato masa kini dikendalikan oleh tangan besi perampas yang kejam, yang sedang berusaha untuk menakluki semua yang ada di hadapannya. Beberapa orang yang tidakk asing bersatu menentang tentera Kerajaan.

Nasib dunia bergantung pada keseimbangan negara dan jeneral mesti memilih dalam perang saudara yang berbahaya ini. Rahsia akan terbongkar, persahabatan akan diuji dan pertempuran mesti dilawan. Adakah kedamaian akan datang? Dan adakah kemenangan akan menamatkan semua masalah?

Warau Arsnotoria Sun!

LIDENFILMS
Unknown episodes · Siri Telah Tamat Smile of the Arsnotoria the Animation, 咲う アルスノトリア すんっ!
6.36

Ini adalah asrama sekolah sihir bandar Ashram.

Di tempat ini, gadis-gadis “Pentagram” belajar budaya, etika dan sihir untuk menjadi Shukujo Sejati. Anime ini mengisahkan tentang keseronokan pelajar sekolah sihir bersama guru mereka.

Yofukashi No Uta

LIDENFILMS
13 episodes · Siri Telah Tamat よふかしのうた
8.04

Kou Yamori kelihatan seperti pelajar sekolah menengah biasa pada zahirnya. Agak baik dalam pelajaran dan mesra dengan rakan sekelasnya, dia meletakkan banyak usaha untuk mengekalkan fasad ini. Walau bagaimanapun, pada suatu hari, dia memutuskan untuk berhenti berpura-pura dan berhenti sekolah, mengalami insomnia akibat tidak mempunyai sumber tenaga pada siang hari. Apabila berjalan bersendirian pada waktu malam, dia berasa sedikit lebih baik, walaupun dia sedar bahawa ketidakupayaannya untuk tidur harus dianggap sebagai masalah yang serius. Dalam satu perjalanan, Kou bertemu dengan seorang gadis pelik, Nazuna Nanakusa, yang mendiagnosis punca dia tidak dapat tidur: walaupun membuat perubahan dalam hidupnya, dia masih menahan dirinya daripada mengalami kebebasan sebenar. Dia mengatakan bahawa dia tidak akan dapat tidur melainkan dia berpuas hati dengan cara dia menghabiskan masa berjaga. Apabila nampaknya dia telah menyelesaikan kebimbangannya sekarang, Nazuna menjemputnya pulang ke apartmennya untuk berkongsi futonnya. Selepas beberapa ketika, tanpa menyedari bahawa dia hanya berpura-pura tidak sedarkan diri, dia bersandar di atasnya—dan menggigit lehernya!