Fall 2012

K Project

GoHands
13 episodes · Siri Telah Tamat K
7.46

“Raja” ialah individu yang telah dikurniakan kuasa ghaib yang luar biasa dan diberi keupayaan untuk merekrut orang lain ke dalam puak mereka. Melindungi nyawa dan kehormatan ahli keluarga mereka adalah sebahagian daripada tugas Raja-raja. Selepas video yang menggambarkan pembunuhan kejam seorang Red Clansman tersebar secara tular, pelajar yang bersahaja Yashiro Isana dituduh melakukan pembunuhan. Kini, pemburuan sedang dijalankan untuk kepalanya, menyebabkan dia bersentuhan dengan “Anjing Hitam” Kurou Yatogami yang terkenal—seorang ahli pedang dan ahli mempertahankan diri yang mahir bertekad untuk mengikut kehendak mendiang tuannya, Raja Ketujuh. Sementara itu, Raja Merah semasa, Mikoto Suou, menghadapi kematiannya sendiri apabila pencarian Yashiro semakin sempit. Tetapi semasa perjuangan Yashiro untuk membuktikan dia tidak bersalah, konspirasi yang lebih besar sedang terbongkar di sebalik tabir; awan mula muncul dalam ingatannya, dan kawan rapat mula mempersoalkan kewujudannya. Apa yang bermula sebagai pembunuhan mudah kini menuju ke arah perang besar-besaran antara Raja-raja dengan nasib dunia yang dipertaruhkan.

Tonari no Kaibutsu-kun

Brain's Base
13 episodes · Siri Telah Tamat My Neighbor Monster-kun, となりの怪物くん
7.48

Mizutani Shizuku, seorang gadis dingin yang tidak mengambil berat tentang apa-apa selain belajar dan mendapat gred yang baik untuk masa depan yang cerah. Sebaliknya, Yoshida Haru ialah budak yang duduk di sebelahnya yang sering ponteng sekolah.

Hubungan antara mereka mula terjalin apabila Shizuku datang ke rumah Haru untuk menghantar cetakan. Walaupun di sekolah Haru dikenali sebagai budak yang bersahaja dan kasar, Shizuku mula mencari sisi lain Haru yang baik dan lemah lembut. Bersama-sama, dua orang yang tidak cekap dari segi sosial sebelum ini, membantu satu sama lain belajar untuk mengambil berat tentang orang lain.

Zetsuen no Tempest: The Civilization Blaster

Bones
24 episodes · Siri Telah Tamat 絶園のテンペスト
7.94

Episod 21-24 akan diupload kemudian.

Yoshino Takigawa, seorang remaja biasa, secara rahsia berpacaran dengan adik perempuan sahabatnya Mahiro. Tetapi apabila teman wanitanya Aika meninggal dunia secara misteri, Mahiro menghilangkan diri, berikrar untuk mencari orang yang bertanggungjawab dan membuat mereka membayar untuk membunuh adik kesayangannya. Yoshino meneruskan kehidupannya seperti biasa dan tidak pernah mendengar khabar Mahiro dalam sebulan—sehingga dia berhadapan dengan seorang gadis pelik yang menahannya dengan todongan senjata, dan kawan baiknya tiba tepat pada masanya untuk menyelamatkannya.

Yoshino mendapat tahu Mahiro telah meminta bantuan seorang ahli sihir bernama Hakaze Kusaribe untuk mencari pembunuh Aika dan kewujudan entiti yang dikenali sebagai “Pokok Keluaran.” Saudara penyihir secara mementingkan diri sendiri ingin menggunakan kuasanya, walaupun bahaya yang akan datang kepada dunia. Walau bagaimanapun, Hakaze dibuang ke pulau terpencil, dan kini terpulang kepada Yoshino dan Mahiro untuk membantunya menyelamatkan dunia, sambil semakin dekat dengan kebenaran di sebalik kematian Aika.