Fall 2020

Akudama Drive

Studio Pierrot
12 episodes · Siri Telah Tamat Akudama Drive
7.65
Long ago, a war broke out in Japan that pitted Kantou against Kansai and divided the country.

Burn The Witch

Studio Colorido
3 episodes · Movie Telah Tamat Burn The Witch
7.14

Dragon Quest: Dai no Daibouken (2020)

Toei Animation
100 episodes · Siri Telah Tamat Dragon Quest: The Adventure of Dai, Dragon Quest: Dai's Great Adventure, ドラゴンクエスト ダイの大冒険
7.12

A long time ago, there was a valiant swordsman who came to be known simply as “the hero.” There was a demon who has caused people suffering. The hero and his companions arrived to challenge the demon to a battle and by combining their powers, the battle was brought swift conclusion. With no one around to cause trouble, the island became a quiet place where everyone could live together in peace.

Several years later, the demon is revived. Our present-day protagonist, Dai, lives on a remote island in the southern seas and dreams of becoming a great hero. When he hears about the demon’s revival, Dai and his friends take it upon themselves to stop him and the evil force that revived him. Along the way, Dai discovers the identity of “the hero,” the truth behind the evil force who revived the demon, and Dai’s own hidden powers that surface in times of peril.

(Source: MU, edited)

Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi

Sunrise
24 episodes · Siri Telah Tamat Yashahime: Princess Half-Demon, 半妖の夜叉姫 -戦国御伽草子-
6.72

Kembar separuh syaitan Towa dan Setsuna sentiasa bersama, hidup bahagia di Jepun Feudal. Tetapi hari-hari gembira mereka berakhir apabila kebakaran hutan memisahkan mereka dan Towa dibuang melalui portal ke Jepun zaman moden. Di sana, dia ditemui oleh Souta Higurashi, yang membesarkannya sebagai anak perempuannya selepas Towa mendapati dirinya tidak dapat kembali ke zamannya.

Sepuluh tahun kemudian, Towa yang berusia 14 tahun sekarang adalah seorang pelajar yang cuba untuk menyesuaikan diri, walaupun pada hakikatnya dia sering bergaduh. Walau bagaimanapun, masalah yang tidak dijangka tiba di depan pintunya dalam bentuk tiga pelawat dari Jepun Feudal; Moroha, seorang pemburu hadiah; Setsuna, pembunuh syaitan dan saudara kembar Towa yang telah lama hilang; dan Mistress Three-Eys, syaitan yang mencari objek mistik. Bekerja bersama-sama, gadis-gadis itu mengalahkan musuh mereka, tetapi dalam proses itu, Towa mendapati dengan ngerinya bahawa Setsuna langsung tidak mengingatinya. Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi mengikuti pengembaraan tiga gadis itu ketika mereka berusaha untuk memulihkan ingatan Setsuna, serta menemui kebenaran tentang takdir mereka yang berkaitan.

Jujutsu Kaisen (TV)

MAPPA
24 episodes · Siri Telah Tamat Sorcery Fight, 呪術廻戦
8.72

Serpihan iblis Ryoumen Sukuna yang menjadi lagenda dan digeruni, hilang berselerakkan. Jika ada iblis yang memakan bahagian tubuh Sukuna, kekuatan yang akan mereka perolehi akan mampu menghancurkan dunia. Mujurlah, ada sekolah misteri bernama Jujutsu Sorceres yang mampu melindungi keberadaan makhluk hidup dari sang iblis.

Kami-tachi ni Hirowareta Otoko

Maho Film
12 episodes · Siri Telah Tamat 神達に拾われた男, By the Grace of the Gods
6.97

Ryouma Takebayashi meninggal dunia pada usia 39 tahun selepas menjalani kehidupan yang sukar. Tiga Dewa memberinya peluang untuk dijelmakan semula dalam dunia sihir dengan menjalankan misi; menjadi diri sendiri dan nikmati hidup.

Mereka memberikan Ryouma kekuatan fizikal yang baik serta keupayaan untuk menguasai semua elemen. Kehidupan barunya sebagai seorang budak secara rasmi bermula apabila dia telah diteleport ke hutan.

King's Raid : Ishi Wo Tsugumono-Tachi

OLM
16 episodes · Siri Telah Tamat キングスレイド 意志を継ぐものたち
5.98

Love Live! Nijigasaki Gakuen School Idol Doukoukai

Sunrise
13 episodes · Siri Telah Tamat Love Live! Nijigasaki High School Idol Club, ラブライブ! 虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会
7.52

Berlatarkan sebuah sekolah menengah bernama Akademi Nijigasaki yang terletak di Odaiba, anime ini mengisahkan tentang Yuu Takasaki, pelajar Sekolah Menengah Nijigasaki bersama rakan zaman kanak-kanaknya, Ayumu Uehara yang ingin menyertai ekstrakurikuler Kelab Idola Sekolah Nijigasaki Gakuen, tetapi kelab ekstrakurikuler itu dibubarkan oleh majlis pelajar tanpa sebab yang jelas.

Noblesse

Production I.G
13 episodes · Siri Telah Tamat 노블레스
8.86

The “Noblesse” Cadis Etrama di Raizel, juga dikenali sebagai “Rai,” telah didaftarkan di Sekolah Menengah Ye Ran oleh hambanya Frankenstein untuk kekal tersembunyi daripada pemandangan Union, sebuah organisasi misteri untuk darah Rai. Rai memulakan kehidupannya sebagai seorang pelajar, membiasakan dirinya dengan rakan sekelasnya dan aktiviti harian manusia. Walau bagaimanapun, kehidupan barunya jauh dari aman, dan Rai tidak lama lagi terpaksa menyelamatkan rakan-rakan barunya daripada tangan Kesatuan yang telah menculik mereka.

Sementara itu, M-21—seorang ejen Kesatuan menjadi penyangak semasa operasi menyelamat Rai—menyertai kakitangan keselamatan Sekolah Tinggi Ye Ran selepas cadangan pengarah sekolah itu, yang kebetulan tidak lain adalah Frankenstein sendiri. Pada zahirnya, M-21 adalah pekerja yang prima dan wajar, tetapi sebenarnya dia dibelenggu oleh bekas hubungannya dengan Kesatuan dan akibat yang tidak dapat dielakkan daripada mengkhianati organisasi.

Untuk merumitkan lagi keadaan, Nobles Regis K. Landegre dan Seira J. Loyard mendaftar di sekolah yang sama untuk menyiasat Noblesse. Semasa Kesatuan menjalankan pemburuan untuk M-21 untuk mengeluarkan petunjuk mengenai ejen mereka yang hilang, Rai terpaksa menyembunyikan identitinya sambil melindungi semua yang dia sayang.

Tonikaku Kawaii

Seven Arcs
12 episodes · Siri Telah Tamat TONIKAWA: Over the Moon For You, Generally Cute, Fly Me to the Moon, トニカクカワイイ
7.92

Pertama datang ke majlis perkahwinan, kemudian datang cinta bumi yang keluar dari dunia ini!

Sejak hari ibu bapanya menamakannya Nasa Yuzaki, Nasa telah ditakdirkan ke angkasa lepas…atau itulah yang dia percaya. Tetapi semasa cuba menyertai program angkasa lepas, dia tercampak ke dalam satu lubang apabila kemalangan itu telah mempertemukan dia kepada Tsukasa, seorang gadis misteri yang mempunyai kuasa aneh. Adakah dia makhluk asing, dewi bulan atau sesuatu yang lain? Memandangkan dia berkeras mahu berkahwin dengannya, Nasa fikir yang dia mempunyai banyak peluang untuk mengenalinya!