Winter 2022

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou 2nd Season

asread., studio MOTHER
12 episodes · Siri Telah Tamat From Common Job Class to the Strongest in the World 2nd Season, ありふれた職業で世界最強 2nd Season
7.17

Sambungan dari Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou Musim 1.

Shingeki no Kyojin: The Final Season Part 2

MAPPA
12 episodes · Siri Telah Tamat Attack on Titan Final Season Part 2, Shingeki no Kyojin Season 4, Attack on Titan Season 4, 進撃の巨人 The Final Season Part 2
8.93

Gabi Braun dan Falco Grice telah berlatih sejak kecil untuk mewarisi salah satu daripada tujuh gergasi di bawah kawalan Marley dan membantu negara mereka dalam menghapuskan orang Eldia di Pulau Paradi. Walau bagaimanapun, ketika semuanya kelihatan baik untuk kedua-dua kadet itu, keamanan mereka tiba-tiba digoncang dengan ketibaan Eren Yeager dan anggota Kor Peninjau yang masih tersisa.

Setelah akhirnya sampai ke ruang bawah tanah rumah keluarga Yeager dan mengetahui tentang sejarah gelap gergasi, Kor Peninjau akhirnya telah menemui jawapan yang mereka telah bermati-matian perjuangkan. Dengan kebenaran kini di tangan mereka, kumpulan itu berangkat ke dunia di luar tembok.

Dalam musim akhir ini, dua dunia yang berbeza bertembung, di mana setiap pihak meneruskan agendanya sendiri dalam kesimpulan yang telah lama ditunggu-tunggu dalam perjuangan Pulau Paradi untuk bebas.

Genjitsu Shuugi Yuusha No Oukoku Saikenki

J.C.Staff
13 episodes · Siri Telah Tamat 現実主義勇者の王国再建記
7.43

Musim ke-2 bagi Anime Genjitsu Shuugi Yuusha No Oukoku Saikenki.

Girls Frontline

Asahi Production
12 episodes · Siri Telah Tamat ドールズフロントライン
5.94

Selepas Perang Dunia III memusnahkan populasi dunia dan menyebabkan sejumlah besar tanah tidak dapat didiami, pelbagai kontraktor tentera swasta mula menggunakan android tempur—juga dikenali sebagai “T-Dolls”—untuk mengekalkan keamanan di negara yang tidak stabil. Walaupun mereka secara fizikal lebih unggul daripada pejuang daging dan darah, T-Dolls tidak mampu merumuskan rancangan yang rumit dan dengan itu memerlukan seorang komander manusia untuk mengeluarkan arahan.

Sangvis Ferri ialah pengeluar T-Doll yang terkemuka dalam industri sehingga mereka cuba memasang T-Doll khusus sebagai komander tunggal syarikat itu—mengakibatkan kematian serta-merta semua orang di kemudahan itu. Merampas kawalan kilang Sangvis, AI penyangak mengisytiharkan perang terhadap saki-baki manusia. Kini menghadapi pencerobohan robot yang bermusuhan, Griffin & Kryuger ialah satu-satunya organisasi separa tentera yang cukup kuat untuk menahan konfrontasi dan menghentikan kemajuan yang merosakkan mereka.

Menyiasat peristiwa yang berkaitan dengan pencerobohan Sangvis Ferri, pasukan petugas elit “Team Anti-Rain” mencari maklumat yang sangat sulit di gudang terbiar, tetapi mereka diserang hendap seketika. Dengan harapan untuk melindungi penemuan mereka, kumpulan itu dibubarkan buat sementara waktu dan setiap Anak Patung bersembunyi. Sementara itu, Gentiane yang malas tetapi berbakat diupah oleh Griffin sebagai komander baru dan diberi misi kritikal pertamanya—mencari Pasukan Anti-Hujan dan memulihkan data terperingkat sebelum Sangvis Ferri boleh.

Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi - Ni no Shou

Sunrise
24 episodes · Siri Telah Tamat Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi 2nd Season, Yashahime: Princess Half-Demon
7.16

Karakai Jouzu no Takagi-san 3

Shin-Ei Animation
Unknown episodes · Siri Telah Tamat Skilled Teaser Takagi-san 3rd Season, Karakai Jouzu no Takagi-san Third Season, Teasing Master Takagi-san, からかい上手の高木さん3
8.52

“Jika awak tersipu malu, awak akan kalah”. Dengan berpegang pada prinsip itu, Nishikata seorang pelajar sekolah menengah selalu diusik oleh Takagi, gadis yang duduk di sebelahnya. Nishikata, yang merasakan harga dirinya hancur, bersumpah untuk membalas perbuatan Takagi. Tetapi, walaupun pelbagai cara dia cuba, tetapi dia tetap menjadi mangsa.

Kimetsu no Yaiba: Yuukaku-hen

ufotable
11 episodes · Siri Telah Tamat Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Entertainment District Arc, 鬼滅の刃 遊郭編
8.63

Tanjirou, Zenitsu dan Inosuke, dibantu oleh Hashira Bunyi Tengen Uzui, pergi ke daerah Hiburan Yoshiwara untuk memburu Oni yang telah mengganas bandar itu.

Leadale no Daichi nite

Maho Film
12 episodes · Siri Telah Tamat World of Leadale, In the Land of Leadale, リアデイルの大地にて
6.95

Akibat kemalangan, separuh badan Kagami Keina lumpuh. Pada suatu hari, akibat gangguan bekalan elektrik, dia meninggal dunia, tetapi sebelum itu, dia telah dipindahkan ke dunia permainan dalam talian yang dia mainkan. Apabila Keina bangun, sudah 200 tahun!

Pada masa ini, dia hanya perlu bertenang dan meneroka dunia baharu itu, tetapi apakah jenis kesulitan yang mereka bawa kepada protagonis kita?

Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu OVA

Studio Bind
1 episodes · OVA Telah Tamat 無職転生 ~異世界行ったら本気だす~, Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Special
?

Episod istimewa di Blu-ray. Episod ini berlatarkan pada masa yang sama dalam episod 16 (episod 5 dalam bahagian 2) menggambarkan perkara yang Eris dan Ruijerd lakukan di luar cerita utama, diusik oleh “Pemusnahan Goblin.”

Orient

A.C.G.T.
24 episodes · Siri Telah Tamat Orient, オリエント
5.91

Lima tahun yang lalu, Musashi membuat janji dengan rakannya Kojirou Kanemaki bahawa apabila mereka dewasa, mereka akan menjadi samurai, membentuk liga, dan meneruskan pencarian membunuh syaitan. Tetapi sejak itu, keadaan telah berubah. Dengan syaitan kini dipuji dan disembah oleh masyarakat, samurai dijauhi dan dihina.

Takut mendedahkan impiannya menjadi samurai, Musashi menggabungkan dogma bandar itu dengan menjadi pelombong sambil menggilap ilmu pedangnya secara rahsia. Sementara itu, walaupun merupakan keturunan penerus samurai, Kojirou menyerahkan janjinya kepada rakan lamanya. Bagaimanapun, selepas menyelamatkan Musashi daripada pengalaman yang hampir meragut nyawa itu, perspektifnya berubah. Walaupun masih berkonflik, Kojirou memulakan perjalanan dengan Musashi dengan harapan untuk mengetahui perasaan sebenar beliau.

Sabikui Bisco

OZ
Unknown episodes · Siri Telah Tamat Sabikui Bisco, Rust-Eater Bisco, 錆喰いビスコ
7.52

Angin seperti wabak bertiup melintasi hamparan berpasir yang gersang di Jepun pasca-apokaliptik. Semasa ia menyapu yang hidup dan yang tidak bernyawa, hanya karat yang tinggal di belakangnya. Punca keadaan malapetaka dunia dipercayai berpunca dari spora cendawan. Bisco Akaboshi, yang dikenali sebagai “Cendawan Pemakan Manusia,” ialah pemanah penjenayah dikehendaki dimana anak panahnya serta-merta menumbuhkan cendawan di mana sahaja anak panah itu mendarat. Walau bagaimanapun, dia sebenarnya adalah “Pelindung Cendawan,” seorang yang menyebarkan kulat untuk memperkayakan tanah dan mengembalikannya kepada keadaan asalnya.

Bersama ketam Akutagawa dan doktor muda Milo Nekoyanagi, Bisco menerokai kawasan terbiar Jepun untuk mencari “Sabikui” yang legenda—cendawan penawar yang dikatakan boleh memakan semua bentuk karat.

Shikkakumon no Saikyou Kenja

J.C.Staff
12 episodes · Siri Telah Tamat The Strongest Sage with the Weakest Crest, The Strongest Sage of Disqualified Crest, Shikkakumon no Saikyokenja, 失格紋の最強賢者
6.23

Dalam dunia sihir, kuasa dan masa depan ahli sihir ditentukan sejak lahir melalui apa yang dipanggil “Tanda” empat simbol yang mengkategorikan kebolehan manusia untuk sihir. Meratapi hakikat bahawa tandanya dianggap tidak sesuai untuk pertempuran dan hanya berguna untuk magis pembesaran sihir, seorang yang bijak yang pandai yang sangat mahir memutuskan untuk menjelma semula pada beribu-ribu tahun akan datang.

Dilahirkan semula sebagai Mathias Hildesheimr—seorang budak lelaki berusia enam tahun dan anak ketiga daripada keluarga seorang duke, dia mendapat tanda pertempuran dekat yang selalu dia inginkan. Malangnya, ia juga mendapati bahawa pengetahuan manusia tentang sihir dan ilmu pedang telah merosot secara drastik pada era ini, hanya peralatan sihir yang buruk boleh didapati secara sporadis, manakala mantra yang paling asas pun telah dilupakan.

Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru

CloverWorks
12 episodes · Siri Telah Tamat その着せ替え人形は恋をする
8.40

Wakana Gojo ialah budak sekolah menengah yang ingin menjadi kashirashi–seorang tukang mahir yang membuat anak patung Hina Jepun tradisional. Walaupun dia sangat berminat dengan kraf itu, dia tidak tahu apa-apa tentang trend terkini dan sukar menyesuaikan diri dengan kelasnya. Kanak-kanak yang popular–terutamanya seorang gadis, Marin Kitagawa–seolah-olah mereka hidup dalam dunia yang sama sekali berbeza. Itu semua berubah satu hari, apabila dia berkongsi rahsia yang tidak dijangka dengannya, dan dunia mereka yang sama sekali berbeza bertembung.

Tensai Ouji No Akaji Kokka Saisei Jutsu

Yokohama Animation Lab
12 episodes · Siri Telah Tamat 天才王子の赤字国家再生術
7.31

Bukan senang menjadi seorang genius… Putera Wein bersedia untuk melakukan pengkhianatan. Dan siapa yang boleh menyalahkannya? Menghadapi tugas yang mustahil untuk memerintah kerajaan kecilnya yang menyedihkan, lelaki malang ini tidak dapat berehat! Tetapi dengan idea bernasnya untuk melelong negaranya, putera malas ini sepatutnya boleh bersara sekali untuk selamanya. Atau itulah rancangannya…sehingga rancangan khianatnya membawa kepada akibat yang buruk—iaitu, kemenangan yang tidak disengajakan dan memihak kepada rakyatnya!

Vanitas no Karte Part 2

Bones
12 episodes · Siri Telah Tamat The Case Study of Vanitas, Vanitas no Shuki 2nd Season, Memoir of Vanitas 2nd Season, Vanitas no Carte 2nd Season, ヴァニタスの手記
8.08

Pada bahagian kedua ini Vanitas bersama Noé akan pergi ke Gévaudan untuk menangani “The Beast From Gévaudan”

The Beast merupakan seekor raksasa yang menyerupai seekor serigala raksasa dengan rahangnya yang besar memilin, dan telinganya tajam.