Winter 2023

Benriya Saitou-san, Isekai ni Iku

C2C
12 episodes · Siri Telah Tamat
7.27

Saitou adalah seorang tukang biasa yang di bawa ke dunia lain di mana kemahirannya sangat berguna. Dia mula benar-benar memahami apa ertinya diperlukan

Buddy Daddies

P.A. Works
13 episodes · Siri Telah Tamat
7.44

Pembunuh upahan Kazuki Kurusu dan Rei Suwa bertemu Miri, seorang anak gadis yang mencari ayahnya pada Hari Krismas. Tanpa disangka, Kazuki, Rei, dan Miri tinggal bersama.

Kazuki Kurusu, seorang kontraktor/penyelaras jenayah yang tinggal bersama sahabat baiknya, Rei Suwa yang telah dilatih sejak kecil untuk menjadi pembunuh upahan profesional. Kazuki suka berjudi dan berfoya-foya dengan wanita, manakala Rei seorang yang jarang bercakap yang menghabiskan masanya bermain permainan video. Pada suatu hari, kedua-dua sahabat itu akhirnya menjaga Miri Unasaka, seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun yang ayahnya seorang bos mafia, selepas Miri secara tidak sengaja merayau-rayau dalam pertempuran di sebuah hotel ketika mencari ayahnya.

(Sumber: IMDb)

DanMachi 4th Season Part 2

J.C.Staff
11 episodes · Siri Telah Tamat
7.93

Bahagian kedua DanMachi Musim 4.

Kami-tachi ni Hirowareta Otoko 2nd Season

Maho Film
12 episodes · Siri Telah Tamat 神達に拾われた男, By the Grace of the Gods 2
7.30

“Hidup santai di dunia lain”

Ryouma yang dijelmakan semula di dunia lain dalam bentuk kanak-kanak sedang menikmati kehidupan keduanya. Dia bertemu dengan orang yang ramah, seperti Elia.

Ryouma membuka kedai “Hutan Buluh” dengan menggunakan pengalamannya dalam kehidupan sebelumnya dan kebolehan slime. Kerana kedai itu berjalan dengan baik, ada peluang untuk membuka kedai kedua di bandar lain.

Pertemuan dan cabaran baharu menanti Ryouma. Musim kedua anime fantasi kehidupan sebenar di dunia lain bermula.

Kyuuketsuki Sugu Shinu S2

Madhouse
12 episodes · Siri Telah Tamat
7.01

Musim kedua Kyuuketsuki Sugu Shinu.

Malevolent Spirits - Mononogatari

Bandai Namco Pictures
12 episodes · Siri Telah Tamat もののがたり
7.19

Tsukumogami—semangat atau “marebito” yang boleh merasuki objek dan memperoleh jasad fizikal. Walaupun dia adalah sebahagian daripada puak Saenome yang bertanggungjawab menghantar tsukumogami kembali ke alam mereka secara aman, Hyouma Kunato membenci mereka akibat daripada satu tsukumogami yang telah merampas sesuatu yang sangat berharga baginya. Untuk mengubatinya daripada perasaan benci ini, datuk Hyouma menghantarnya tinggal bersama Botan Nagatsuki, seorang gadis yang keluarganya terdiri daripada enam tsukumogami, atau dia akan dibuang Saenome.

Dengan perasaan nekad untuk memburu tsukumogami yang merampas segala-galanya daripada dia, Hyouma dengan enggannya akur kepada arahan tersebut. Dalam mengharungi kemunculan semangat jahat yang meruntuhkan keseimbangan alam, Hyouma harus meraih kepercayaan Botan dan mengatasi kebenciannya terhadap keluarga tsukumogami tersebut, di samping membetulkan semula tanggapannya terhadap makhluk yang bergelar “tsukumogami” ini.

Maou Gakuin no Futekigousha S2

SILVER LINK.
Unknown episodes · Siri Telah Tamat Maou Gakuin no Futekigousha: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou II
7.66

Musim kedua Maou Gakuin no Futekigousha: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou.

NieR Automata Ver 1.1a

A-1 Pictures
24 episodes · Siri Telah Tamat NieR Automata Ver 1.1a
7.67

Masa depan yang jauh, 5012. Pencerobohan udara mengejut Bumi oleh < Aliens > dan ciptaan mereka <Machine Lifeforms>menyebabkan manusia ke ambang kepupusan. Bilangan manusia yang masih hidup yang berlindung di bulan untuk mengatur serangan balas menggunakan <android> askar untuk menawan semula Bumi. Walau bagaimanapun, perang mencapai jalan buntu apabila <Bentuk Kehidupan Mesin> terus membiak tanpa terhingga. Seterusnya, umat manusia menggunakan unit baharu askar android sebagai senjata muktamad: <YoRHa> Baru dihantar ke Bumi <2B> menyertai<9S>, penganalisis yang kini ditempatkan di sana, di mana di tengah-tengah misi mereka, mereka menghadapi pelbagai fenomena misteri... Ini adalah kisah <android> yang tidak bermaya ini dan perjuangan mereka yang tidak berkesudahan demi umat manusia.

Ningen Fushin no Boukensha-tachi ga Sekai wo Sukuu you desu

Geek Toys
Unknown episodes · Siri Telah Tamat
7.10

Kisah bermula di mana Nick, pengembara berpengalaman di dalam parti yang di ketuai oleh mentor dan sosok seorang bapa bagi dirinya.
Setelah mereka menyelesaikan kerja terkini, Nick mendapati sebahagian dari wang itu hilang dan mendapati bahawa salah seorang dari parti yang mengambilnya.
Apa yang buatkan dia terkejut, Argus maafkan ahli itu dan malah mengusir Nick selepas menuduhnya mengelapkan dana.

Pada suatu malam selepas beberapa minggu berlalu, Nick ke kedai minum di mana takdir menemukan dia dengan tiga rakan pengembara.
Setelah minum semalaman, empat orang hilang keupayaan untuk mempercayai sesiapa musnah akibat pengkhianatan.
Di sinilah Nick mendapat idea untuk membentuk parti bersama empat mereka.

Maka bermulalah di mana sekumpulan pengembara bersatu dalam fikiran mereka bahawa manusia tidak boleh dipercayai dan keiginan untuk cari wang dengan ikhlas…

Otonari no Tenshi-sama ni Itsunomanika Dame Ningen ni Sareteita Ken

Project No.9
Unknown episodes · Siri Telah Tamat The Angel Next Door Spoils Me Rotten
7.81

Setelah terkena demam selepas memberikan payung kepada seorang gadis yang sedang duduk di dalam hujan, Amane Fujimiya hanya mengharapkan payung itu dipulangkan. Namun, Mahiru Shiina, “Bidadari” di sekolah Amane dan jirannya, memberikan lebih dari yang sepatutnya. Dia bukan cuma pulangkan payung, malah dia berkeras untuk merawat Amane sembuh dari demam.

Spy Kyoushitsu

feel.
12 episodes · Siri Telah Tamat スパイ教室
7.21

Selepas perang yang mengerikan mendatangkan malapetaka kepada rakyat umum, kerajaan dunia beralih kepada taktik yang lebih sukar difahami untuk meneruskan agenda mereka—perang yang berlaku dalam bayang-bayang. Lily, seorang gadis cantik dengan kunci putih, adalah pelajar di salah satu daripada banyak institusi yang melatih belia menjadi pengintip yang berkebolehan. Malangnya, walaupun mendapat markah yang baik dalam peperiksaan bertulis, dia hanya berjaya hampir tidak lulus praktikalnya. Tanpa kemahiran dunia sebenar untuk diperkatakan, harapannya untuk bergraduat adalah suram—sehingga dia ditawarkan peluang untuk menyertai pasukan misteri “Tomoshibi” dan mengambil bahagian dalam Misi Tidak Boleh Dilalui. Teruja dengan prospek bekerja dengan golongan elit, Lily dengan penuh semangat menerimanya. Walau bagaimanapun, dia terkejut apabila dia tiba di Istana Kagerou dan tujuan sebenar Tomoshibi dan keadaannya yang tiada harapan terbongkar. Disertai oleh pengintip wanita lain yang bermasalah bersama seorang lelaki muda misteri yang menerajui operasi itu, Lily menyedari bahawa ini bukanlah pelarian ideal yang digambarkannya.

The Legend of Heroes: Sen no Kiseki - Northern War

Tatsunoko Production
12 episodes · Siri Telah Tamat The Legend of Heroes 閃の軌跡 Northern War
5.66

For many years following the North Ambrian Disaster, North Ambria has been known as the poorest region in Zemuria. After the state suffered a major loss due to the mysterious Salt Pale turning citizens and buildings into salt, the economy has never truly recovered. Out of necessity to secure foreign investment for the state, the former state military has turned into a group of mercenaries known as the Northern Jaegers.

Wishing to join the largest group of mercenaries on the continent, Lavian "Lavi" Winslet, a promising rookie, enlists with the Northern Jaegers. Although she has only been with them for half a year, the reserved but capable Lavi Winslet is well respected by her peers. When Lavi and her team are tasked with gathering information regarding the Imperial Hero of Erebonia—a new threat to the state—she discovers that there may be more to the continent's intricate politics than meets the eye.

[Written by MAL Rewrite]

Tomo-chan Wa Onnanoko!

Lay-duce
13 episodes · Siri Telah Tamat トモちゃんは女の子!
7.50

Tomo Aizawa dan Junichirou “Jun” Kubota ialah saudara paling ketat yang pernah anda lihat. Mereka roughhouse dan spar, tetapi melalui tebal dan nipis, mereka telah mendapat belakang satu sama lain. Namun, hanya ada satu masalah kecil: Tomo jatuh cinta dengan Jun! Sejak dia masih muda, Tomo yang tomboy hanyalah seorang daripada lelaki itu; Oleh kerana sifat otaknya yang melampau, Jun tidak menyedari sebarang kemajuannya—walaupun ketika dia mengaku secara jelas. Untuk menambah kecederaan, untuk masa yang lama, dia tidak menyedari bahawa dia adalah seorang gadis. Tomo-chan wa Onnanoko! mengikuti satunk komedi Tomo dan rakan-rakannya ketika dia cuba menarik perhatian Jun dan melarikan diri dari brozon yang terkenal.

Trigun Stampede

Orange
12 episodes · Siri Telah Tamat
7.23

Projek anime baharu untuk Trigun.

Vinland Saga Season 2

MAPPA
24 episodes · Siri Masih Disiarkan ヴィンランド・サガ SEASON2
8.73

Bahagian selatan Semenanjung Jutland, Denmark telah memasuki alaf baru. Selepas kematian musuh mereka, Askeladd. Thorfinn yang telah kehilangan tujuan hidup, dibeli oleh pemilik tanah bernama Ketil sebagai “hamba” untuk membersihkan ladangnya. Di sana dia berdepan dengan dosa yang dilakukannya setelah pertemuannya dengan Einar yang turut terjerumus ke dalam perhambaan dan menemukan makna dalam hidup.

Di sisi lain, Canute, yang ditabalkan sebagai Raja England, merancang untuk memperluas wilayah kekuasaanya.

Ini adalah “kisah pahlawan sejati”. Kisah penyelamatan dan penebusan dosa.

K-Effect: Staffku (TBS)
Lain-lain: Niee Senpai