Spring 2022

Aharen-san wa Hakarenai

Felix Film
Belum Diketahui episodes · Siri Telah Tamat Aharen Is Indecipherable, 阿波連さんははかれない
?

Reina Aharen, seorang pelajar kecil dan comel dengan suara yang perlahan, agak bermasalah dalam menentukan jarak dan ruang peribadi. Kadang-kadang dia berada beberapa inci dari muka seseorang, dan ada masanya terasa terlalu jauh! Satu-satunya yang cuba memahami telatahnya ialah Raidou Matsuboshi yang duduk di sebelahnya di dalam kelas. Dia mempunyai wajah yang menakutkan, tapi pada hakikatnya, dia seorang yang baik hati dengan imaginasi yang kadang-kadang gila.

Mereka mula berkawan baik dalam keadaan yang agak pelik.

Ao Ashi

Production I.G
24 episodes · Siri Telah Tamat Aoashi, \, アオアシ
7.53

Ashito Aoi seorang pemain bola sepak muda dan bercita-cita tinggi dari sebuah bandar terpencil di Jepun. Harapan dia untuk memasuki sekolah menengah yang mempunyai kelab bola sepak yang bagus lenyap apabila dia mencetuskan insiden  ketika perlawanan pasukan dia, yang berakhir dengan kekalahan dan tersingkir dari kejohanan. Namun begitu, dia berjaya menarik perhatian seseorang yang penting yang datang menziarah dari Tokyo. Bagaimanakah nasib Ashito?

Eiga Gotoubon No Hanayome

Bibury Animation Studios
1 episodes · Movie Telah Tamat 映画 五等分の花嫁
8.05

Futaro telah mengetuai lima kembar lima ke tahap di mana mereka boleh menamatkan pengajian dan mengejar impian mereka sendiri. Kini, akhirnya, mereka telah mencapai festival sekolah terakhir mereka. Setelah memutuskan untuk menjadikan peristiwa ini sebagai kenangan, Futaro mencari perasaannya terhadap lima kembar lima

Gaikotsu Kishi-sama, Tadaima Isekai e Odekakechuu

HORNETS, Studio Kai
12 episodes · Siri Telah Tamat Skeleton Knight going out to the parallel universe, 骸骨騎士様、只今異世界へお出掛け中
?

Pada suatu hari, seorang lelaki bermain permainan video sehingga tertidur… sedar-sedar saja dia mendapati dirinya berada di dalam dunia game… sebagai rangka! Dilengkapi dengan senjata yang kuat dan perisai avatarnya tetapi terperangkap dengan rupa rangka yang menakutkan, Arc perlu mencari tempat untuk dirinya sendiri di dunia baru yang penuh fantasi. Segala harapannya untuk kehidupan yang tenang musnah apabila bertemu dengan seorang elf yang cantik. Maka bermulalah pengembaraan yang penuh konflik dan cabaran.

Kakkou No Iinazuke

Shin-Ei Animation, SynergySp
24 episodes · Siri Telah Tamat カッコウの許嫁
7.65

Nagi Umino dan Erika Amano, pelajar sekolah menengah yang rajin belajar dan bintang media sosial, tidak mempunyai apa-apa yang menghubungkan mereka bersama-sama—sehingga mereka mengetahui bahawa mereka telah ditukar semasa lahir. Apabila berita mengejut itu didedahkan kepada kedua-dua keluarga mereka, ibu bapa mereka dengan cepat membuat cadangan tanpa pengetahuan Nagi mahupun Erika: untuk memulihkan mereka berdua kepada keluarga yang sah dan memastikan kebahagiaan semua orang, mereka berdua harus bertunang. Apabila dimaklumkan mengenai perkara ini, Nagi dan Erika pantas menolak rancangan yang tidak masuk akal itu, enggan mengikut kehendak ibu bapa mereka. Tetapi, dengan tiada pihak yang sudi berundur, hanya masa yang boleh menentukan ke mana hubungan mereka akan pergi.

Kawaii Dake Ja Nai Shikimori-San

Doga Kobo
12 episodes · Siri Telah Tamat 可愛いだけじゃない式守さん
7.86

Shikimori kelihatan seperti teman wanita yang sempurna: comel, menyeronokkan untuk berada di sekeliling, manis apabila dia mahu… tetapi dia mempunyai sisi gelap yang sejuk yang muncul dalam keadaan yang betul. Dan teman lelakinya Izumi suka berada di sekeliling apabila itu berlaku!

Koi Wa Sekai Seifuku No Ato De

Project No.9
12 episodes · Siri Telah Tamat 恋は世界征服のあとで
7.34

Di mata orang ramai, Fudou Aikawa dan Desumi Magahara adalah musuh bebuyutan yang tidak mempunyai persamaan. Fudou, juga dikenali sebagai “Gelato Merah,” ialah ketua skuadron wira “Gelato 5,” yang misinya adalah untuk mewujudkan keamanan dunia. Sebaliknya, Desumi ialah ketua minion “Gecko,” sebuah organisasi jahat yang mencari penguasaan dunia. Walau bagaimanapun, walaupun terdapat perbezaan ini, hubungan mereka tidak seperti yang kelihatan. Apabila mereka tidak membuat tunjuk ajar antara satu sama lain, Desumi dan Fudou terus mengejar cinta terlarang.

Pergi temu janji, membakar gula-gula untuk satu sama lain, dan bertemu seberapa kerap yang boleh walaupun jadual mereka padat, kedua-dua sejoli yang tidak berpengalaman membuka jalan untuk hubungan unik mereka sendiri. Walaupun kehidupan awam mereka berbeza dunia, Fudou dan Desumi tidak akan berhenti untuk membuat percintaan mereka yang kelihatan mustahil berfungsi.

Komi-san wa, Comyushou desu. S2

OLM
? episodes · Siri Telah Tamat Komi-san wa, Communication Shougai desu. 2 古見さんは、コミュ症です。
?

Musim kedua untuk siri anime Komi-san wa, Comyushou desu.

Otomege Sekai wa Mob ni Kibishii Sekai Desu

ENGI
12 episodes · Siri Telah Tamat 乙女ゲー世界はモブに厳しい世界です
6.94

Berdasarkan siri novel ringan fantasi isekai yang ditulis oleh Mishima Yomu dan diilustrasikan oleh Monda. Pekerja pejabat Leon dijelmakan semula ke dalam permainan video sim temu janji, di mana wanita berkuasa dan hanya lelaki cantik yang boleh duduk di meja. Tetapi Leon mempunyai senjata rahsia: dia mengingati segala-galanya dari kehidupan masa lalunya, yang termasuk permainan lengkap tentang permainan di mana dia kini terperangkap. Bolehkah Leon mencetuskan revolusi untuk mengubah tatanan dunia baharu ini?

Shachiku-san wa Youjo Yuurei ni Iyasaretai.

Project No.9
12 episodes · Siri Telah Tamat 社畜さんは幼女幽霊に癒されたい。, Miss Shachiku and the Little Baby Ghost
7.08

Hantu kecil cilik risau apabila melihat Fushihara bekerja sehingga larut malam. Dia berusaha untuk membuat Fushira pulang awal dari pejabat untuk berehat di rumah. Begitulah bermulanya kisah mengharukan tentang hantu kecil cilik yang comel dan “hamba korporat” Fushihara.

Spy × Family

CloverWorks, Wit Studio
12 episodes · Siri Telah Tamat SPY×FAMILY
8.75

Kod nama Senjakala merupakan seorang ejen rahsia dan pakar penyamaran yang dikatakan antara yang terhebat di dunia. Dia berazam untuk mewujudkan dunia yang lebih baik, di mana semua orang boleh tersenyum.

Untuk menjayakan satu misi, dia terpaksa mencipta sebuah keluarga, maka bertemulah dia dengan seorang budak perempuan berumur 6 tahun bernama Anya yang mampu membaca fikiran.

Summertime Rendering

OLM
25 episodes · Siri Telah Tamat サマータイムレンダ
7.71

Selepas ibu bapanya meninggal dunia, Shinpei Ajiro tinggal bersama adik-beradik Kofune, Mio dan Ushio, tetapi dia telah berpindah untuk tinggal sendiri di Tokyo. Tetapi selepas Ushio lemas ketika cuba menyelamatkan Shiori Kobayakawa muda, dia pulang ke rumah untuk meratapi pemergiannya. Bagaimanapun, lebam di leher Ushio mempersoalkan punca kematiannya.

Mengambil langkah ke belakang, Shinpei menjadi yakin mesti ada penjelasan lain. Entiti berbahaya berkeliaran di kalangan penduduk pulau, dan penglihatan Ushio yang sudah meninggal memintanya untuk “menyelamatkan Mio” sebagai permintaan terakhirnya. Dia pasti ada sesuatu yang sedang berlaku—dan kematian Ushio hanyalah secebis teka-teki.

Dengan bantuan Mio dan pelbagai lagi, Shinpei bergelut untuk menempa masa depan di mana dia, rakan-rakannya dan keluarga boleh terus hidup. Tetapi semakin dia menyiasat, semakin mustahil masa depan sebegitu kelihatan. Kegelapan ini menyusup ke pulau asalnya. Berapa banyak lagi penderitaan yang akan dia lalui sebelum mencari jalan yang betul untuk menyelamatkan semuanya?

Tomodachi Game

Okuruto Noboru
12 episodes · Siri Telah Tamat Friends Game, トモダチゲーム
7.28

Yuuichi Katagiri mempunyai masalah kewangan kritikal di dalam hidupnya tetapi dia masih bersikap positif kerana rakan-rakan sekelilingnya. Untuk berpegang pada janji kepada rakan-rakannya, Yuuichi mengumpulkan wang yang mencukupi untuk sertai rombongan sekolah. Tapi kemudian, wang yang dikumpul hilang secara misteri, dua rakan Yuuichi yang disyaki mencuri wang itu adalah Shihi Sawaragi dan Makoto Shibe, orang yang bertanggungjawab memegang wang itu. Walaupun tak bersalah, Shiho dan Makoto dengan terpaksa bertanggungjawab kerana tiada sesiapa yang mengaku.

Beberapa hari kemudian, Yuuichi dan rakannya menerima sepucuk surat misteri untuk buatkan mereka berkumpul. Setelah sampai, mereka diserang dan dipengsankan. Mereka terjaga di sebuah bilik yang ada “Manabu-kun,” satu watak kontroversi dari sebuah rancangan televisyen yang dihentikan tayangannya kerena kandungan yang tak bagus. Dia memberitahu salah seorang dari mereka mempunyai jumlah hutang yang besar. Mereka akan bermain satu “permainan persahabatan”: satu siri permainan yang akan menguji keutuhan ikatan dan kepercayaan mereka. Ketika Kepercayaan mereka semakin goyah dek kerana berahsia dan pengkhianatan, Yuuichi perlu mencari tahu siapa “rakan” yang boleh dipercayai dan siapakah pengkhianatnya.

Yuusha, Yamemasu

EMT Squared
12 episodes · Siri Telah Tamat I'm Quitting Heroing, 勇者、辞めます
?

Selepas menyelamatkan dunia, hero terkuat Leo menjadi seorang yang ditakuti dalam dunia manusia yang aman kerana terlalu kuat. Selepas diusir, dia mencari kerja di pangkalan Tentera Iblis yang telah dikalahkannya sebelum ini.

Tentera iblis mempunyai banyak masalah: memerlukan banyak pembaikan, masalah kewangan, dll. Leo mula memulihkan keadaan menggunakan kuasanya. Dia bertemu Echidna sekali lagi, dan bertanya kenapa dia menyerang dunia manusia. Ada sesuatu yang tidak dijangka…!