Winter 2018

A Place Further Than The Universe

Madhouse
13 episodes · Siri Telah Tamat Sora yori mo Tooi Basho, Uchuu yori mo Tooi Basho, A Story That Leads to the Antarctica, Yorimoi, 宇宙よりも遠い場所
8.55

Scenery that we have never seen. Sounds that we have never heard. Scent that we have never smelled. Food that we have never tasted. And the surge of emotion that we have never experienced. This is the expedition of recollecting the pieces torn apart and sensation left alone. When we reach that place, what will we think? Howling, 40 degree angle. Raging, 50 degree angle. Shouting, 60 degree angle. A wilderness beyond the heavy sea. The furthest south, far from civilization. At the top of the Earth. We will find lights through the girls’ eyes to live tomorrow.

Dagashi Kashi 2

Tezuka Productions
12 episodes · Siri Telah Tamat Dagashi Kashi 2, Dagashikashi 2, だがしかし2
6.83

Musim kedua Dagashi Kashi. Di sebuah pekan di pedalaman, terdapat kedai runcit dagashi (gula-gula) yang dikendalikan oleh keluarga Shikada selama sembilan generasi. Kedai Runcit Shikada, sebuah kedai kecil yang menjual gula-gula tradisional Jepun.Namun, walaupun telah dipujuk ayahnya, Kokonotsu Shikada, seorang pelukis manga yang bercita-cita tinggi, enggan mewarisi perniagaan keluarganya.

Semuanya mula berubah dengan ketibaan Hotaru Shidare yang berperangai aneh. Hotaru sedang mencari ayah Kokonotsu, dengan matlamat untuk membawanya kembali bekerja untuk syarikat keluarganya, Shidare Corporation, pengeluar gula-gula terkenal di dunia.

Walaupun Shikada pada mulanya enggan, dia menyatakan bahawa dia akan mengubah fikirannya dengan satu syarat iaitu Hotaru dapat meyakinkan Kokonotsu untuk mengambil alih kedai keluarganya. Maka, begitulah misi Hotaru untuk memberi penjelasan kepada anak lelaki itu tentang kegembiraan sebenar apabila dapat menjaga dagashi yang lazat dan merindukan!

Grancrest Senki

A-1 Pictures
24 episodes · Siri Telah Tamat グランクレスト戦記
7.23

Benua Atlatan sekali lagi mendapati dirinya dibakar oleh api peperangan selepas peristiwa ngeri yang dikenali sebagai Tragedi Dewan Besar. Apa yang sepatutnya menjadi peristiwa yang menggembirakan yang akan mewujudkan keamanan antara Kesatuan Fantasia dan Perikatan Kilang, perkahwinan Sir Alexis Douse dan Lady Marrine Kreische, sebaliknya adalah tragedi. Semasa pengantin perempuan dan pengantin lelaki berjalan di lorong, upacara tiba-tiba terganggu oleh penumpuan kuat “Chaos,” tenaga gelap dari dimensi lain yang merosakkan tanah dan membawa raksasa dan syaitan ke dunia. Dari dalam tenaga itu muncul Raja Iblis Diabolos, makhluk jahat yang serta-merta membunuh ketua-ketua kedua-dua puak, menghancurkan sebarang harapan untuk keamanan di antara mereka.

Setelah gagal menghalang bencana ini, Siluca Meletes, seorang ahli silap mata Perikatan, sedang mengembara melalui kawasan desa yang dipenuhi huru-hara untuk belajar di bawah seorang ahli silap mata. Apabila dia dipintas oleh sekumpulan askar yang bekerja dengan Persekutuan, Siluca diselamatkan oleh Theo Cornaro, seorang pahlawan muda yang membawa “Crest” misteri, simbol ajaib yang memberikan pemiliknya keupayaan untuk menghalau Chaos. Tanpa taat setia kepada domain tertentu, Theo berharap untuk mencapai pangkat Lord supaya dia dapat membebaskan bandar asalnya Sistina daripada penguasa zalimnya dan Kekacauan yang merebak di dalamnya. Kagum dengan matlamat murninya, Siluca mengikat kontrak ajaib dengan Theo, dan kedua-duanya memulakan perjalanan untuk memulihkan keseimbangan ke tanah mereka yang dilanda perang.

Itou Junji: Collection

Studio Deen
12 episodes · Siri Telah Tamat The Junji Ito Collection, 伊藤潤二「コレクション」
6.35

Dalam cahaya siang dan malam, kengerian misteri menanti dalam bayang-bayang paling gelap di setiap sudut. Mereka tidak dapat dijelaskan, tidak dapat dielakkan, dan tidak dapat dikalahkan.

Bersedia, atau anda mungkin menjadi mangsa seterusnya. Duduk dalam ketakutan apabila kisah traumatik tentang keganasan yang tiada tandingannya terbongkar.

Karakai Jouzu no Takagi-san S1

Shin-Ei Animation
12 episodes · Siri Telah Tamat Teasing Master Takagi-san, Skilled Teaser Takagi-san, からかい上手の高木さん
7.73

“Jika awak tersipu malu, awak akan kalah”. Dengan berpegang pada prinsip itu, Nishikata seorang pelajar sekolah menengah selalu diusik oleh Takagi, gadis yang duduk di sebelahnya. Nishikata, yang merasakan harga dirinya hancur, bersumpah untuk membalas perbuatan Takagi. Tetapi, walaupun pelbagai cara dia cuba, tetapi dia tetap menjadi mangsa.

Nisekoi

1 episodes · Live Action Telah Tamat False Love
?

Berkisahkan seorang pemuda yakni anak pewaris kumpulan yakuza bernama Raku Ichijo yang menjalani kehidupan sehariannya berbeza berbanding orang lain. Setiap kali beliau ke sekolah, pasti akan dipandang serong oleh pelajar-pelajar yang lain kerana mereka anggap dirinya istimewa. Namun pada suatu hari, dia mengalami kemalangan tak diduga setelah masuk ke sekolah apabila dia dihentak dengan lutut oleh pelajar baru perempuan berambut perang. Tanpa dia sedari, dia merupakan pelajar baru dalam kelasnya dan kekecohan berlaku pada hari pertama.

Sebaik Raku pulang ke rumahnya, ayah Raku memberitahu bahawa dia perlu menjadi kekasih anak kepada kumpulan gengster dari New York bagi mengelakkan sebarang pertumpahan darah berlaku antara kedua-dua kumpulan yakuza dan gengster. Namun kejutan berlaku lagi apabila anak kumpulan gengster yang dimaksudkan ayahnya itu merupakan gadis berambut perang yang sama kelas denganya bernama Chitoge Kirisaki. Kini hubungan mereka digelar sebagai “Nisekoi” (Cinta Dusta) Apakah kisah yang bakal harungi mereka berdua selepas ini?

Kredit pengatur huruf, lirik karaoke: Iwang Albarn

Overlord II

Madhouse
13 episodes · Siri Telah Tamat Overlord II, オーバーロードⅡ
7.76

Musim kedua siri anime Overlord yang mengisahkan tentang pemain permainan berupa rangka bernama Momonga. Dia dianggap ahli sihir terkuat yang boleh mengambil alih dunia permainan.